دکتر نرگس علیان

متخصص زنان و زایمان


تعیین جنسیت

جراحي و ترميم

ترمیم زیبایی زنان و کلیه

چرا سونوگرافی جنین لازم است ؟

انجام سونوگرافی در طی دوران بارداری به عنوان روشی برای بررسی سلامت جنین ( تعیین جنسیت جنین ، تشخیص مشکلات کروموزومی و ... ) مورد استفاده قرار می گیرد. در حالی که جنین داخل رحم مادر است ، پزشک متخصص با استفاده از دستگاه سونوگرافی ، تصویری از جنین بر روی صفحه مانیتور نشان می دهد. شما می توانید با رعایت موارد زیر ، انجام سونوگرافی را برای خود راحت تر کنید :

- سعی کنید قبل از انجام سونوگرافی ، مایعات زیادی بنوشید. یک ساعت و نیم قبل از انجام سونوگرافی ، دو تا سه لیوان آب و مایعات بنوشید. این کار سبب می شود تا مثانه خانم باردار پر شود و جنین به آسانی رحم مادر نشان داده شود.
- توصیه می شود یک ساعت و نیم قبل از انجام سونوگرافی ، مواد شیرین ( مثل آب میوه شیرین ) استفاده کنید، زیرا با آزاد شدن قند در جریان خون جنین ، جنب و جوش او بیشتر می شود و تشخیص جنسیت جنین برای پزشک راحت تر می گردد. پزشکان تنها مصرف مقدار مشخصی میان وعده و یا نوشیدنی شیرین را برای جنب وجوش جنین توصیه می کنند. در صورتی که مادر قند زیادی در دوران بارداری مصرف کند مضر خواهد بود.
- گاهی اوقات برخی پزشکان بسته به شرایط سلامتی مادر ، نوشیدنی های قندی را برای او توصیه نمی کنند. پس حتما مادران عزیز به توصیه های پزشک متخصص خود عمل کنند.
- سونوگرافی مانند آزمون های تشخیصی دیگر، درصد خطایی دارد و ممکن است نتواند جنسیت جنین را درست تشخیص دهد و والدین کودک پس از تولد نوزاد خود غافلگیر شوند.

چرا زنان باردار باید سونوگرافی انجام دهند ؟
پزشک متخصص زنان ، انجام سونوگرافی را در سه ماهه اول برای مادران باردار توصیه می کند. انجام آن در سه ماهه اول به دلایل زیر می باشد :
- اطمینان از حاملگی طبیعی و سالم
- تعیین دقیق سن جنین
- اطمینان از عدم سقط جنین یا حامگلی نابجا ( مثل بارداری خارج رحم )
- تعیین ضربان قلب جنین
- اطمینان از تعداد جنین ( یک یا چند قلو )
- آگاهی از مشکلات جفت ، رحم و تخمدان علل انجام سونوگرافی در سه ماهه دوم و سوم بارداری به دلایل زیر می باشد :
- تعیین سن کودک ، رشد و موقعیت کودک در رحم مادر
- گاهی اوقات به دلیل تعیین جنسیت جنین
- برای حاملگی های چندقلو ( دوقلو و یا بیشتر )
- بررسی مایع آمنیوتیک و لگن مادر در حال حاضر در برخی مراکز درمانی کشورمان ، با انجام سونوگرافی در هفته نهم تا سیزدهم بارداری می توان به بیماری سندرم داون ( منگولیسم ) و سایر اختلالات رشد پی برد. البته انجام آزمایش خون تاییدی بر آزمون سونوگرافی می باشد و اغلب با آزمایش خون این اختلالات را بررسی می کنند . سونوگرافی روشی غیر تهاجمی و بی ضرر برای اقدامات تشخیصی در دوران بارداری ، قبل و بعد از آن است و علاوه بر تشخیص جنسیت و فرآیند رشد جنین ، در تشخیص بیماری های زنان ، تومورهای لنگی و ضایعات ضمائم رحم كاربرد دارد.از سونوگرافی می توان برای اقدامات تشخیصی جنین و بیماری های زنان و مامایی استفاده كرد و به علت استفاده نشدن از اشعه و بی خطر بودن آن ، این روش در همه جای دنیا رو به گسترش است و نسل های جدید دستگاه های سونوگرافی به طور مرتب مورد استفاده قرار می گیرد.


آدرس مطب : اصفهان خیابان توحید چهاراه شریعتی مجتمع ماکان ۳ طبقه اول واحد ۱
تلفن : 36242752 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
فواید زایمان طبیعیمزایا و معایب سزارینویزیت آنلاینویزیت در مطبجفت سرراهیصفحه اصلیبیوگرافیخدمات مطببرنامه هفتگیمطالب و مقالاتسوالات پزشکیانواع رژیمکتاب هاورزش در بارداریقابل توجه خانم های بارداپیامهای کاربرانمشاهده و مطالعه مطالبرزرو نوبتسایتهای دیگر