دکتر نرگس علیان

متخصص زنان و زایمان


تعیین جنسیت

جراحي و ترميم

ترمیم زیبایی زنان و کلیه

دلایل سقط جنین

دلایل سقط جنین : برخی از عواملی که می توانند منجر به سقط جنین شوند عبارتند از : اختلالات آناتومیک ، اختلالات کروموزومی ، عوامل هورمونی ، عفونتها ، عوامل محیطی ، عوامل ایمونولوژیک و برخی عوامل ناشناخته .
دلایل ایمونولوژیک سقط مکرر و تشخیص آنها : عدم تعادل در پاسخهای التهابی شرایط را بریا سقط فراهم میکند شاید نام بهتر برای آن سقط مکرر با منشاء التهابی باشد .

سقط مکرر به دو نوع طبقه بندی می شود :
نوع اول که در آن هیچ نوزاد زنده ای متولد نمیشود و نوع ثانویه که حداقل یک تولد زنده قبل از سقط مکرر وجود داشته است .

پره اکلامپسی : دومین علت شایع مرگ و میر ناشی از بارداری است . خونریزی مغزی در زنان پره اکلامپتیک و اکلامپتیک می تواند کشنده باشد . خونریزی مغزی یکی از اختلالات شناخته شده ناشی از فشار خون شدید است .

اپی دمیولوژی : پره اکلامپسی میتواند تا 8% بارداری ها را در سه ماهه دوم یا سوم درگیر کند . بعضی زنان پره اکلامپسی را در هفته های حدود 20 بارداری تجربه می کنند و پره اکلامپسی در زنانی که برای نخستین بار، باردار میشوند شایعتر است .
همچنین احتمال بروز پره اکلامپسی در زنانی که سابقه پره اکلامپسی دارند بیشتر است . 20 % زنانی که مبتلا به دیابت هستند دچار پراکلامپسی میشوند .

تشخیص افتراقی : پره اکلامپسی می تواند با بسیاری از بیماری های دیگر اشتباه گرفته شود . بعضی از این بیماری ها شامل فشار خون مزمن ، بیماری های پانکراتیک و کیسه صفرا ، TTP، سندرم آنتی فسفولیپید و سندرم همولیتیک اورمیک است . در تمام زنان بادار پس از بیست هفتگی احتمال بروزه پره اکلامپسی وجود دارد . پره اکلامپسی می تواند تا شش هفته پس از زایمان نیز رخ دهد حتی اگر علائم آن در طول بارداری مشاهده نشود .

پیشگیری و درمان : تنها درمان قطعی برا ی پره اکلامپسی سقط جنین و یا زایمان است ( از طریق القاء و یا به وسیله سزارین ) این درمان در مواردی که جنین امکان زندگی پس از تولد را داشته باشد یا جان مادر در خطر باشد توجیه پذیر است .
مثال هایی از این خطرها عبارتند از :اکلامپسی ، ادم ریوی ، اختلال فعالیت کلیوی ، جداشدگی جفت ، تعداد پلاکت کمتر از 100000 در میکرو لیتر ، سر درد شدید پایدار و فشار خون شدید غیر قابل کنترل ، در این موارد برای زنان که می توانند زایمان کنند ، گلوکورتیکوئید تجویز می شود و زایمان تا 48 ساعت به تعویق می افتد تا استروئید ریه جنین شوند .

فرم های خفیف تا متوسط پره اکلامپسی قابل درمان هستند . مثال هایی از این حالت پره اکلامپسی شامل پروتئینوری به هر میزان و اولیگوری ( ادرار کمتر از 5/0 1m/kg/h ) است که با نوشیدن مایعات بر طرف میشود .
داروهای ضد فشار خون هیدرالازین داروی انتخابی فشار خون در پره اکلامپسی است .

داروهای ضد حمله : سولفات منیزیم داروی ردیف اول برای پیشگیری از حملات است . این دارو مجرای کلسیم عضلات صاف را آنتاگونایز و جلو اسپاسم عروق را میگیرد .
پیشگیری از وازواسپاسم در مغز جلو حملات را می گیرد .

غربالگری پره اکلامپسی :
پره اکلامپسی به طور متوسط 2 هفته بعد از بروز می تواند تبدیل به وضعیتی مخاطره آمیز برای مادر و جنین شود بنابراین بسیار اهمین دارد که زنان مبتلا در ابتدای بروز پره اکلامپسی تشخیص داده شوند .
از این رو تشخیص به موقع پره اکلامپسی بسیار اهمیت دارد و کوتاه تر کردن توالی ویزیت ها و بررسی علائم پره اکلامپسی کمک بسیاری به تشخیص به هنگام این عارضه ناشی از بارداری خواهد بود .


آدرس مطب : اصفهان خیابان توحید چهاراه شریعتی مجتمع ماکان ۳ طبقه اول واحد ۱
تلفن : 36242752 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
فواید زایمان طبیعیمزایا و معایب سزارینویزیت آنلاینویزیت در مطبجفت سرراهیصفحه اصلیبیوگرافیخدمات مطببرنامه هفتگیمطالب و مقالاتسوالات پزشکیانواع رژیمکتاب هاورزش در بارداریقابل توجه خانم های بارداپیامهای کاربرانمشاهده و مطالعه مطالبرزرو نوبتسایتهای دیگر